Kakaowe naleśniki z serem i malinami
Naleśniki to często ulubione danie nie tylko najmłodszych. Te z serem i malinami, a także dodatkiem kakao będą oryginalne i wyjątkowo pyszne. Idealne na rodzinny obiad, smaczną przekąskę czy wykwintną kolację dla małych łasuchów.
- Czas przygotowania30 minut
Składniki
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 3 łyżki kakao
- 100 g DELMY Maślany Smak
- 2 jajka (L)
- 250 ml mleka
- 250 ml wody
- szczypta soli
Nadzienie
- 800 g twarogu sernikowego mielonego
- 3 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g)
Dodatkowo
- 200 g owoców leśnych (mogą być mrożone)
- 2 łyżki cukru
- owoce do dekoracji
Sposób przygotowania
- Przygotuj ciasto. DELMĘ Maślany Smak roztop w rondelku. Do miski wsyp mąkę, kakao, sól, dodaj jajka, mleko, wodę i roztopioną DELMĘ.
- Wszystko razem wymieszaj mikserem i odstaw na 10 minut. Otrzymana masa powinna być gęstości słodkiej śmietanki. Na rozgrzaną patelnię wlewaj porcję ciasta i smaż cienkie naleśniki.
- Twaróg wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Naleśniki posmaruj masą serową i zwiń w rulony.
- Owoce włóż do rondelka, wsyp cukier i gotuj około 10 minut, następnie przetrzyj przez sito. Gotowe naleśniki przed podaniem polej przygotowanym syropem i udekoruj owocami.