use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Roladki drobiowe z warzywami

Obiad powinien być smaczny i… łatwy w przygotowaniu! Dlatego warto sięgać po sprawdzone przepisy, na przykład jak ten – na doskonałe roladki drobiowe z warzywami!
  • 1 godziny
  • Czas przygotowania30 minut
  •  
    4 porcje
recipe image Roladki drobiowe z warzywami

Składniki

  • 8 sznycli z indyka
  • 1 mała czerwona papryka
  • Kawałek młodej cukinii
  • 100 g żółtego sera w kawałku
  • 2-3 łyżki musztardy
  • Sól, pieprz
  • DELMA Maślany Smak

      Sposób przygotowania

      1. Sznycle z indyka delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Warzywa umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.
      2. Ser pokrój w słupki. Mięso posmaruj cienko musztardą i ułóż na nim po 3 kawałki: cukinii, papryki i sera. Warzywa starannie i ciasno zawiń w mięso i zepnij wykałaczką.
      3. Na patelni rozgrzej DELMĘ Maślany Smak, ułóż roladki i obsmaż z każdej strony. Kiedy mięso będzie już ładnie zarumienione przełóż je do wysmarowanej DELMĄ Maślany Smak formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową i włóż na 20 minut do nagrzanego do 150 stopni piekarnika.