Kanapka z makrelą
Pyszne kanapki z makrelą to idealny pomysł dla wszystkich, którzy gustują w rybnych przysmakach. Doskonałym uzupełnieniem będą kiszone ogórki i czerwona cebula, posypane świeżym koperkiem. Warto spróbować - będzie pysznie!
Czas gotowania5 minut
Czas przygotowania10 minut

Składniki
- 2 bułeczki z dynią
- DELMA Maślany Smak
- 1 mała makrela wędzona
- 4 ogórki konserwowe lub kiszone
- duża garść sałaty
- 2 czerwone cebulki
- koperek
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Sposób przygotowania
- Makrelę obierz z ości i skóry, podziel na kawałki.
- Ogórki pokrój na podłużne plastry. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki.
- Bułki przekrój na połówki i posmaruj DELMĄ Maślany Smak.
- Na każdej połówce połóż kilka listków sałaty, a na niej najpierw plastry ogórka, a następnie kawałki ryby.
- Całość udekoruj krążkami cebuli i gałązkami koperku.