use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z makrelą

Pyszne kanapki z makrelą to idealny pomysł dla wszystkich, którzy gustują w rybnych przysmakach. Doskonałym uzupełnieniem będą kiszone ogórki i czerwona cebula, posypane świeżym koperkiem. Warto spróbować - będzie pysznie!
  • 15 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  •  
    2 porcje
recipe image Kanapka z makrelą

Składniki

  • 2 bułeczki z dynią
  • DELMA Maślany Smak
  • 1 mała makrela wędzona
  • 4 ogórki konserwowe lub kiszone
  • duża garść sałaty
  • 2 czerwone cebulki
  • koperek

      Sposób przygotowania

      1. Makrelę obierz z ości i skóry, podziel na kawałki.
      2. Ogórki pokrój na podłużne plastry. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki.
      3. Bułki przekrój na połówki i posmaruj DELMĄ Maślany Smak.
      4. Na każdej połówce połóż kilka listków sałaty, a na niej najpierw plastry ogórka, a następnie kawałki ryby.
      5. Całość udekoruj krążkami cebuli i gałązkami koperku.