Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z makrelą

Pyszne kanapki z makrelą to idealny pomysł dla wszystkich, którzy gustują w rybnych przysmakach. Doskonałym uzupełnieniem będą kiszone ogórki i czerwona cebula, posypane świeżym koperkiem. Warto spróbować - będzie pysznie!
  • Czas gotowania5 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  •  
    2 porcje
recipe image Kanapka z makrelą

Składniki

  • 2 bułeczki z dynią
  • DELMA Maślany Smak
  • 1 mała makrela wędzona
  • 4 ogórki konserwowe lub kiszone
  • duża garść sałaty
  • 2 czerwone cebulki
  • koperek
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Sposób przygotowania

  1. Makrelę obierz z ości i skóry, podziel na kawałki.
  2. Ogórki pokrój na podłużne plastry. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki.
  3. Bułki przekrój na połówki i posmaruj DELMĄ Maślany Smak.
  4. Na każdej połówce połóż kilka listków sałaty, a na niej najpierw plastry ogórka, a następnie kawałki ryby.
  5. Całość udekoruj krążkami cebuli i gałązkami koperku.