Kanapka z makrelą
Pyszne kanapki z makrelą to idealny pomysł dla wszystkich, którzy gustują w rybnych przysmakach. Doskonałym uzupełnieniem będą kiszone ogórki i czerwona cebula, posypane świeżym koperkiem. Warto spróbować - będzie pysznie!
- Czas przygotowania10 minut
Składniki
- 2 bułeczki z dynią
- DELMA Maślany Smak
- 1 mała makrela wędzona
- 4 ogórki konserwowe lub kiszone
- duża garść sałaty
- 2 czerwone cebulki
- koperek
Sposób przygotowania
- Makrelę obierz z ości i skóry, podziel na kawałki.
- Ogórki pokrój na podłużne plastry. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki.
- Bułki przekrój na połówki i posmaruj DELMĄ Maślany Smak.
- Na każdej połówce połóż kilka listków sałaty, a na niej najpierw plastry ogórka, a następnie kawałki ryby.
- Całość udekoruj krążkami cebuli i gałązkami koperku.