Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Roladki drobiowe z warzywami

Obiad powinien być smaczny i… łatwy w przygotowaniu! Dlatego warto sięgać po sprawdzone przepisy, na przykład jak ten – na doskonałe roladki drobiowe z warzywami!
  • Czas gotowania30 minut
  • Czas przygotowania30 minut
  •  
    4 porcje
recipe image Roladki drobiowe z warzywami

Składniki

  • 8 sznycli z indyka
  • 1 mała czerwona papryka
  • Kawałek młodej cukinii
  • 100 g żółtego sera w kawałku
  • 2-3 łyżki musztardy
  • Sól, pieprz
  • DELMA Maślany Smak
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Sposób przygotowania

  1. Sznycle z indyka delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Warzywa umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.
  2. Ser pokrój w słupki. Mięso posmaruj cienko musztardą i ułóż na nim po 3 kawałki: cukinii, papryki i sera. Warzywa starannie i ciasno zawiń w mięso i zepnij wykałaczką.
  3. Na patelni rozgrzej DELMĘ Maślany Smak, ułóż roladki i obsmaż z każdej strony. Kiedy mięso będzie już ładnie zarumienione przełóż je do wysmarowanej DELMĄ Maślany Smak formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową i włóż na 20 minut do nagrzanego do 150 stopni piekarnika.