Roladki drobiowe z warzywami
Obiad powinien być smaczny i… łatwy w przygotowaniu! Dlatego warto sięgać po sprawdzone przepisy, na przykład jak ten – na doskonałe roladki drobiowe z warzywami!
Czas gotowania30 minut
Czas przygotowania30 minut

Składniki
- 8 sznycli z indyka
- 1 mała czerwona papryka
- Kawałek młodej cukinii
- 100 g żółtego sera w kawałku
- 2-3 łyżki musztardy
- Sól, pieprz
- DELMA Maślany Smak
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Sposób przygotowania
- Sznycle z indyka delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Warzywa umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.
- Ser pokrój w słupki. Mięso posmaruj cienko musztardą i ułóż na nim po 3 kawałki: cukinii, papryki i sera. Warzywa starannie i ciasno zawiń w mięso i zepnij wykałaczką.
- Na patelni rozgrzej DELMĘ Maślany Smak, ułóż roladki i obsmaż z każdej strony. Kiedy mięso będzie już ładnie zarumienione przełóż je do wysmarowanej DELMĄ Maślany Smak formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową i włóż na 20 minut do nagrzanego do 150 stopni piekarnika.