use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kakaowe naleśniki z serem i malinami

Naleśniki to często ulubione danie nie tylko najmłodszych. Te z serem i malinami, a także dodatkiem kakao będą oryginalne i wyjątkowo pyszne. Idealne na rodzinny obiad, smaczną przekąskę czy wykwintną kolację dla małych łasuchów.
  • 1 godziny
  • Czas przygotowania30 minut
  •  
    4 porcje
recipe image Kakaowe naleśniki z serem i malinami

Składniki

Ciasto
  • 300 g mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • 100 g DELMY Maślany Smak
  • 2 jajka (L)
  • 250 ml mleka
  • 250 ml wody
  • szczypta soli
Nadzienie
  • 800 g twarogu sernikowego mielonego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g)
Dodatkowo
  • 200 g owoców leśnych (mogą być mrożone)
  • 2 łyżki cukru
  • owoce do dekoracji

      Sposób przygotowania

      1. Przygotuj ciasto. DELMĘ Maślany Smak roztop w rondelku. Do miski wsyp mąkę, kakao, sól, dodaj jajka, mleko, wodę i roztopioną DELMĘ.
      2. Wszystko razem wymieszaj mikserem i odstaw na 10 minut. Otrzymana masa powinna być gęstości słodkiej śmietanki. Na rozgrzaną patelnię wlewaj porcję ciasta i smaż cienkie naleśniki.
      3. Twaróg wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Naleśniki posmaruj masą serową i zwiń w rulony.
      4. Owoce włóż do rondelka, wsyp cukier i gotuj około 10 minut, następnie przetrzyj przez sito. Gotowe naleśniki przed podaniem polej przygotowanym syropem i udekoruj owocami.