use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tuńczykiem

Pyszna kanapka z tuńczykiem, świeżym ogórkiem i chrupiącą cebulką
  • 10 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  •  
    2 porcje
recipe image Kanapka z tuńczykiem

Składniki

  • 2 bułki pełnoziarniste
  • Delma
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała czerwona cebula
  • kilka rzodkiewek
  • 1 łyżka majonezu
  • mieszanka sałat

      Sposób przygotowania

      1. Bułki przekrój na połówki, posmaruj Delmą. Ogórka i cebulę umyj i pokrój na cienkie plasterki.
      2. Rzodkiewki umyj, drobno posiekaj i wymieszaj z osączonym na sicie tuńczykiem i majonezem. Sałatę umyj i osusz.
      3. Na posmarowanych Delmą bułkach ułóż plastry ogórka i cebulkę, przykryj masą tuńczykową i posyp sałatą.