Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tuńczykiem

Pyszna kanapka z tuńczykiem, świeżym ogórkiem i chrupiącą cebulką
  • 10 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  •  
    2 porcje
recipe image Kanapka z tuńczykiem

Składniki

  • 2 bułki pełnoziarniste
  • Delma
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała czerwona cebula
  • kilka rzodkiewek
  • 1 łyżka majonezu
  • mieszanka sałat

      Sposób przygotowania

      1. Bułki przekrój na połówki, posmaruj Delmą. Ogórka i cebulę umyj i pokrój na cienkie plasterki.
      2. Rzodkiewki umyj, drobno posiekaj i wymieszaj z osączonym na sicie tuńczykiem i majonezem. Sałatę umyj i osusz.
      3. Na posmarowanych Delmą bułkach ułóż plastry ogórka i cebulkę, przykryj masą tuńczykową i posyp sałatą.