use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Placuszki z jabłkami

Chrupiące placuszki z jabłkami na każdą porę dnia
  • 25 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  •  
    4 porcje
recipe image Placuszki z jabłkami

Składniki

  • 200g mąki pszennej
  • 250g maślanki lub kefiru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 jabłka
  • Delma
  • cukier puder

      Sposób przygotowania

      1. Jajka zmiksuj z maślanką, cukrem waniliowym, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Odstaw na 5 minut.
      2. W tym czasie obierz jabłka, pokrój na ćwiartki, a następnie w półcentymetrowe plastry. Jabłka dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
      3. Rozgrzej na patelni Delmę i smaż na niej racuszki, z obu stron, na złoty kolor. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.